No més complicitats amb Isrel

dimarts, 26 de juliol del 2011

Dimarts 26 de juliol



Canvi de casa. Avui no hem anat a reconstruir la casa de sempre, sinó que ens hem desplaçat fins a un barri del sud de Jerusalem, on hem netejat part de les restes d’una casa que serà reconstruïda el setembre. La casa era d’un home que es diu Ali, pare de vuit fills, que ens ha explicat que ja era la segona vegada que li enderrocaven la casa i que tenien molts pocs mitjans econòmics per poder tornar-la a construir sense ajuda. Així doncs, ha estat un matí molt calorós, gairebé tota l’estona sota el sol i movent escombraries molt pesades. Per això, hem marxat més aviat cap a l’hostal, on ens hem refrescat i hem menjat un bon dinar.



Després de dinar hem tingut un parell d’hores que alguns han aprofitat per descansar, d’altres per fer una xerradeta i d’altres per passejar pel centre de Jerusalem. Cap a les sis, hem anat a l’Alternative Information Center, on hi treballa en Roberto i tres activistes de diferents entitats ens han explicat quina era la seva feina i a que es dedicaven exactament. Per una banda, un rabí que forma part de l’associació Rabbis for human rights ens ha explicat que ells es dediquen a fer treballs caritatius per aconseguir justícia per a tots dintre de l’estat d’Israel, sempre des d’un punt de vista religiós i no polític, partint d’uns principis com la pau, l’amor i la fe. En segon lloc, un jove que viu a Israel des de fa vint anys i que forma part del sindicat Power to the Workers, un sindicat democràtic i socialista creat el 2006, ens ha explicat que el que intenten és que tant palestins com israelians puguin unir-se com a grup treballador i lluitar junts pels seus drets. Finalment, hem parlat amb una representant de Hadamir, una activista americana que lluitava per la defensa dels presos polítics palestins. Hens ha concretat en alguns aspectes, com per exemple dient-nos que des del 1977 han estat 700 000 els presos polítics o que el 40% dels homes palestins han estat a la presó.



En acabar aquesta xerrada i després de poder conèixer aquestes diferents actuacions que es porten a terme per ajudar als palestins, ens hem acomiadat d’aquestes tres persones i la resta hem anat a prendre alguna cosa a un bar. Finalment, tots a l’hostal a sopar i a descansar. Bona nit.

1 comentari: