No més complicitats amb Isrel

dijous, 21 de juliol del 2011

Commoguts

Al tercer dia de reconstrucció a Beit Hanina hem vist acabada l'estructura de parets exteriors, amb la capa de mescla per cobrir els blocs de formigó i l'anivellament del terra a l'interior de la casa. Hem esmorzat com cada dia a casa del Naim, el veí d'en Zidane a qui estem ajudant a reconstruir la seva casa amb en Yussef i en Jamal, els seus fills que es passen el matí ajudant a l'obra. El Naim té una caseta feta també de blocs de formigó però arregladíssima per dins i molt cuidada per fora, amb un pati i una parra per protegir-se del sol, sota la que esmorzem cada matí amb els obrers amb qui treballem.

El dia d'avui però, el recodarem per la pel·lícula que hem vist a un centre d'activitats, amb biblioteca i camps de futbol i bàsquet on ens han cedit un espai. La pel·lícula és un documental que Juliano Mer-Khamis va grabar a Jenin al voltant del teatre que van fundar amb la seva mare, Arna i un grup de nens amb qui van fer teatre a principis dels noranta i que van viure com a joves la segona intifada. Per més informació us deixem aquest link on podeu veure tant la pel·lícula, trieu el dia ja que la càrrega emocional del documental és elevada, com les resenyes de l'autor, assassinat fa un parell de mesos i l'argument del documental.

Arna's Children

1 comentari:

  1. Gracias por los sms.
    Estamos muy orgullosos de todos vosotros. Y gracias por tenernos informados y por ponernos fotos de vuestro día a día, así os echamos menos de menos.
    Un besote a todos

    ResponElimina