No més complicitats amb Isrel

dijous, 28 de maig del 2015

Ni guerra que ens destrueixi ni pau que ens oprimeixi

Espelmes, llanes i cartolines van omplir la plaça del Rei juntament amb dones de Barcelona que promouen una pau sense violències. Dones colombianes, afganeses, kurdes, palestines, sahrauís, sirianes, mexicanes, congoleses, catalanes, objectores fiscals....  totes les dones activistes per la pau, feministes i antimilitaristes. Algunes de nosaltres hi vam ser.

En el marc del dia dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament, el passat 21 de maig a les 18.30h dones de diferents nacionalitats i realitats però amb una lluita comuna van omplir la plaça del rei amb pancartes, espelmes i fins i tot una exposició de fotografia.


En acabar l'acte es va llegir un manifest en contra de la visió androcèntrica de la realitat dels conflictes armats. Més abaix pots llegir el manifest sencer.







COMUNICAT DE DONES PER LA PAU


21 de maig, Barcelona

Dones per la pau
 
                                                              El nostres cos és utilitzat com a camp de batalla amb l’objectiu d’exercir el control social i territorial. Hem estat violades, mutilades, torturades, assassinades i descuarterades Però, tradicionalment les nostres veus han estat silenciades i ignorades pel sistema heteropatriarcal oferint una visió sesgada i androcéntrica de la realitat dels conflictes armats. És per això que avui venim aquí com a antimilitaristes i constructores de pau per denunciar aquest sistema capitalista i heteropatriarcal que no para de sembrar terror i misèria, i reclamem la fi dels conflictes armats i la violència a nivell mundial.
A Palestina les dones patim una triple opressió a causa de l’ocupació, colonització i apartheid que Israel ens imposa des de fa 67 anys: com a palestines que viuen sota ocupació militar israeliana que controla tots els aspectes de la nostra vida, com a dones que vivim dintre d’un sistema patriarcal i com a persones immerses en un sistema capitalista que genera desigualtats i està subjecte a les elits econòmiques i polítiques. La nostra lluita contra l’ocupació de Palestina ha necessitat de molt d’esforç i coratge per enfrontar-nos diàriament al mur d’apartheid, els checkpoints, les destruccions de cases, l’espoliació de recursos, les detencions arbitràries, etc. I es que nosaltres, com diu Rafeef Ziadah, “Nosaltres ensenyem vida, senyor”.
Però, sobretot volem condemnar el sistema patriarcal que ens han imposat a les dones arreu del món, i que és la principal causa de les guerres. Rebutgem caure en el parany del colonialisme, que ha utilitzat els nostres drets com a excusa per legitimar intervencions militars i ocupacions de territori com és el cas de la nostra terra,  Palestina. Entenem que el patriarcat, que ens oprimeix a totes, s’expressa de diverses maneres als diferents indrets del planeta i que les dones arreu tenim maneres diferents de lluitar-hi i d’oposar-nos-hi.
Alhora, rebutgem la imatge islamòfoba que impregna la societat Occidental, segons la qual  les dones palestines som submises, obedients, passives i dèbils. Les dones palestines som fortes i valentes, per això venim aquí a fer sentir la nostra veu fent front a l’ocupació militar d’Israel que, entre d’altres, vulnera sistemàtica i quotidianament els nostres drets i els de la població palestina en general. 
Les dones de la Coalició prou Complicitat amb Israel estem aquí, com a constructores de pau, exigint que els nostres governs trenquin tots els acords i pactes amb un Estat que exporta armament arreu del món i el ven com a provat en combat. Si les elits polítiques i econòmiques s’enriqueixen del comerç d'armament, les guerres no acabaran mai. No volem condemnes buides de contingut, exigim que els nostres governs i Estats implementen el Boicot, les Sancions i les Desinversions contra Israel per tal que aquest:
1.      Finalitzi la seva ocupació i colonització de totes les terres àrabs ocupades al juny de 1967, i destrueixi el Mur;
2.      Reconegui els drets fonamentals de la ciutadania àrab-palestina d'Israel; i
3.      Respecti, protegeixi i promogui el dret de les refugiades palestines de tornar a les seves cases i propietats, tal i com estableix la resolució 194 de les Nacions Unides.

Boicot a Israel per a una pau justa per a les dones i la societat palestina!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada