No més complicitats amb Isrel

dimecres, 8 d’octubre del 2014

Entrevista de la brigardista Alys Samson Estapé per la ràdio Sant Cugat

El passat 4 d'Octubre la brigardista Alys Samson Estapé va ser entrevistada per la ràdio Sant Cugat després d'haver assistit a una xerrada que tractava la realitat sobre el terreny a Palestina, la 9ª Jornada de Solidaritat amb el Poble Palestí, organitzada pel Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat.

La segona quinzena d'agost es va dur a terme el 8è viatge de brigardistes de les associacions de Pau Sempre, de Barcelona, i Acción en Red, de Madrid, a Palestina, segona vegada per a l'entrevistada. Per això destaca que ha vist un canvi dràstic d'un any a l'altre, en un context d'una situació general més crítica, i com la massacre a Gaza s'ha traduït en una gran repressió a Cisjordània.

En tot moment, l'activista propalestina Alys Samson Estapé demana que es replantegi la relació del govern amb Israel. També destaca com Israel gaudeix d'un tracte especial respecta als altres països ja que la violació de drets que duen a terme és màxima però a la vegada es el país menys castigat, reafirmant que la Unió Europea juga dues bandes ja que és l'organització que més diners destina a l'Autoritat Nacional  Palestina però a la vegada és l'organització que manté una relació comercial més alta amb Israel.

Com ja sabreu, actualment la manera més eficaç d'actuar a nivell internacional per a pressionar Israel per a que respecti el dret internacional és mitjançant l'estratègia del BDS (Boicot Desinversions i Sancions), la qual representa una amenaça per la seva economia.

Trobareu l'entrevista integra en el següent enllaç.

Col·lectiu Antimilarista de Sant Cugat

Pau Sempre, 8 d'octubre 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada