No més complicitats amb Isrel

dimecres, 16 de novembre del 2011

El paper de les dones en la construcció de la pau

D'esquerra a dreta: Maria Vilà, presidenta de Pau Sempre, Vera Baboum i Salam Almaslamani, presidenta de la comunitat palestina de catalunya. Foto: Àngels Tomàs.

Aquest estiu la Delegació de Dones AMAL "Esperança", vam ser a Palestina, durant una setmana llarga, per avançar en la col·laboració amb els centres d'atenció a dones que pateixen violència a Betlem i Nablus. Durant la nostra estada ens vam entrevistar amb diverses organitzacions de dones i teixit associatiu que treballa la perspectiva de gènere mentre com a poble lluiten contra l'opressor Estat sionista d'Israel.

Una de les dones que vam conèixer i que més va frapar al grup va ser la Vera Baboum. Ella és professora a la Universitat de Betlem del màster de gènere que s'hi imparteix i directora d'una escola de primària i secundària amb un nou sistema educatiu mixte. És especialista en gènere a Palestina i membre de la Xarxa de Dones Àrabs també especialitzades en gènere.

Vam tenir la oportunitat d'escoltar-la i compartir una estona amb ella, durant la qual ens va fer una ponència sobre la visió de la dona palestina i la lluita per la llibertat basant-se en la seva experiència i en el folklore típic palestí. Va ser un luxe poder compartir aquella tarda amb ella i demà tenim la oportunitat de tenir-la aquí a Barcelona al IV Fòrum Contra les Violències de Gènere que aquests dies té lloc a l'Espai Francesca Bonnemaison (c/ de Sant Pere Més Baix, 7, L1 i L4 de metro)

Per més informació sobre el Fòrum Contra les Violències de Gènere clica aquí.

Ens veiem al Fòrum!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada