No més complicitats amb Isrel

dijous, 20 de novembre del 2014

Aturem el pla Prawer

Desenes de milers de persones beduïnes viuen a Israel en pobles no reconeguts. Degut a que el govern israelià no reconeix els seus drets sobre les terres que habiten, no reben els serveis bàsics tals com l'aigua o l'electricitat. A més a més es troben intimidades per l'amenaça d'un pla que preveu fer-les fora de les seves cases.


El pla Prawer va ser pensat per dur-lo a terme en cinc anys, com a ofensiva per a fer fora de les terres del desert del Naqab (Nagev), a més de 70.000 persones beduïnes, palestines i palestins que viuen en terres ocupades per l'exèrcit israelià des de fa més de 65 anys.El pla Prawer va ser aprovat al parlament israelià el 25 de juny del 2013 amb 43 vots a favor i 40 en contra. Ni durant aquesta votació ni en la redacció del pla no es va tenir en compte la opinió de la comunitat beduina, tot i que la majoria de les residents de les viles no reconegudes per l'estat d'Israel han estat o seran desallotjades i reubicades forçosament en comunitats planificades, lluny de les seves terres encestrals.


Tot i el rebuig de la comunitat beduina cap a l pla, i la forta desaprovació de la comunitat internacional i organitzacions de drets humans, el pla Prawer està succeint en aquests moments i es tradurià en la destrucció de 35 viles "no reconegudes" per l'estat d'Israel, el desplaçament forçós de fins a 70.000 ciutadans beduins d'Israel de les seves terres històriques.

Des de Pau Sempre i Acción en Red, així com d'altres organitzacions solidàries amb Palestina i defensores dels DDHH i la llibertat dels pobles, ens neguem rotundament a l'execució d'aquest pla.  

NO ACCEPTEM SER CÒMPLICES 
DE LA VIOLACIÓ SISTEMÀTICA DELS DDHH DELS I LES PALESTINES

En defensa de la població palestina que viu en territoris ocupats i davant del que representaria el major desplaçament de població palestina executada per Israel en dècades us convidem a totes a fer pressió com a comunitat internacional per acabar amb el silenci i clamar contra una injustícia de la qual no volem participar.

Vídeo de l'acció en rebuig al pla Prawer amb activistes de Pau Sempre, Acción en Red, BDS i la Comunitat Palestina.


dimarts, 18 de novembre del 2014

Aquest dissabte al CSOA La Indústria


Quin és el context històric de Palestina i Israel?

Quina violència (més enllà de les armes i els míssils) es viu a Palestina?


Quan parlem de drets humans, sabem quants i quins es violen a Gaza i a Cisjordània?


Quin es el dia a dia dels civils que viuen en un territori ocupat?


Quina és la seva resistència?


Què podem fer nosaltres des d'aquí?


Aquest dissabte, companyes de Pau Sempre explicaran al CSOA La Indústria quina ha estat la nostra experiència aquest estiu a Cisjordània, com ho hem viscut i quines opcions hi ha des de Catalunya per lluitar contra l'estat d'Israel mentre continuï vulnerant els drets humans de la població palestina.


Us convidem, després de la xerrada a un sopar palestí fet per nosaltres mateixes!


Us animem a venir per entendre, des dels relats en primera persona, una mica més sobre aquest conflicte i la importància de treballar per la solidaritat amb Palestina.

Fins dissabte!