No més complicitats amb Isrel

divendres, 19 de març del 2010

Pinzellades de solidaritat des d'Anata

Un dels nostres projectes són les Brigades de reconstrucció de cases amb l'ICAHD a Anata, un poblet al costat de Jerusalem Est dins de Cisjordània. L'estiu passat vam reconstruir 2 cases de famílies palestines, amb els treballadors palestins de la zona mentre convivíem amb una família palestina dins d'una casa prop del mur amb ordre d'enderrocament pendent.

Ja fa dos estius que tirem endavant aquest projecte i aquest estiu ja estem organitzant la seguent, així que totes i tots els interessats podeu posar-vos en contacte amb nosaltes a pauara.catalunya@gmail.com per demanar informació sobre les Brigades 2010.

A part de reconstruir les dues cases vam conviure durant un parell de dies amb beduins mentre els ajudàvem a reconstuir algunes de les estructures del poblat, vam entrevistar-nos amb un munt d'associacions que treballen sobre el terreny, vam visitar els camps de refugiats així com les principals ciutats palestines a Cisjordània i vam poder viure en primera persona el dia a dia de la població palestina, a la qual l'Estat d'Israel sotmet a un setge i humiliació constant amb el vist i plau "de facto" tant de la UE com dels EEUU.

Aquest vídeu vol ilustrar el què vam fer durant l'estiu, espero el disfruteu els qui vau venir, i us vinguin ganes d'anar-hi a totes i tots aquells que hi estigueu interessats.

dimecres, 10 de març del 2010

El Tribunal Russell a Barcelona, 1,2 i 3 de Març




El Tribunal Russel sobre Palestina és un tribunal popular de conciència impulsat per la societat civil internacional davant de les violacions del Dret Internacional de les quals és víctima el poble palestí.

Vol examinar les responsabilitats de les organitzacions internacionals i dels Estats en la no aplicació del Dret Internacional.

Tot i que les seves resolucions no són vinculants, el Tribunal es basa en la legislació internacional i està format per experts i juristes de renom mundial. La primera sessió del Tribunal s'ha realitzat durant l'1 i el 3 de Març del 2010 a Barcelona amb el mandat d'estudiar el grau de complicitat de la Unió Europea i dels seus estats membres en la prolongació de l'ocupació dels Territoris Palestins i en les violacions dels drets del poble palestí per part de l'Estat d'Israel.

Què és? Perquè és necessari i com funciona el Tribunal Russell


Crònica publicada per Palestina.cat sobre les sessions de Barcelona


Conclusions del Tribunal Russell durant la seva primera sessió a Barcelona